Lemon curd - sitronkrem

Du trenger:
Saften av 2 sitroner
1 1/2 dl sukker
60 gram smør
5 eggeplommer
Revet skal av 1 sitron


Vask sitronen godt og riv fint

Fyll en tykkbunnet kjele med vann og kok opp. Sett en bolle over vannbadet og hell i alle ingrediensene.

Rør godt til det får en tykk konsistens. Vær tålmodig - dette tar tid. Ca. 40 minutter. Rør spesielt godt mot slutten slik at det ikke blir eggerøre.

Kremen er ferdig når du dypper enden på en treslev i røra,- kremen skal henge fast.

Hell over på rene glass.
Sitronkremen har en holdbarhet på ca. 2 uker.

Deilig i diverse kaker og kremer.

Godt som fyll i kaker, i desserter, som smør på boller eller et tynt lag under melisen på muffins.



En krukke til meg og en som ble med som vertinnegave til grillfesten i går.

Legger ut oppskrift på en sommerlig rullekake senere.

Velbekomme.

3 kommentarer

fruensvilje

29.06.2013 kl.15:41

sitronkrem er deilig :))takk for oppskrift

Anitas skriverier

29.06.2013 kl.15:48

fruensvilje: Vær så god :)

30.06.2013 kl.08:11

Å det så godt ut;0) flink du Anita <3 kos dere i kveld <3 cos L

Skriv en ny kommentar





hits